به گزارش مشرق، سازمان کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت خام اوپک، در آخرین بهروز رسانی سایت خود اعلام کرد، هر بشکه سبد نفتی این سازمان پنجشنبه ۲۸ شهریور با ۱۸ سنت کاهش ۶۴.۳۹ دلار در هر بشکه فروخته شد.
بیشتر بخوانید:
عملیات «آرامکو» و ۳ شوک بزرگ به دربار سعودی/ اتفاقی که بعد از ۴۰ سال دوباره تکرار شد
چرا با حمله به آرامکو قیمت نفت ۱۰۰ دلار نشد؟
عربستان برای نخستین بار نفت وارد کرد
سبد نفتی اوپک روز چهارشنبه ۲۷ شهریور، ۶۴.۵۷ دلار در هر بشکه معامله شده بود.
شنبه هفته گذشته یعنی ۱ سپتامبر، پهپادهای تهاجمی یمن به تاسیسات نفتی عربستان در مناطق البقیق و الخریص، قلب نفتی عربستان حمله کردند و تولید نفت این کشور ۵۰ درصد کاهش یافت.
اما از آنجاییکه بازارهای جهانی در آن روز شنبه و یکشنبه بسته بود، در روز دوشنبه با آغاز معاملات قیمت نفت تا ۲۰ درصد افزایش یافت.
قیمت نفت اوپک نیز در دوشنبه به ۶۶.۴۳ دلار در هر بشکه رسید و در روز سه شنبه تا ۶۷.۸۸ دلار در هر بشکه نیز بالا رفت.
اما پس از آن در آخر هفته به دنبال کاهش قیمت در بازارهای جهانی، قیمت نفت اوپک نیز کاهش یافت.
قیمت نفت در روز جمعه به علت نگرانی مجدد در مورد جنگ تجاری آمریکا و چین کاهش یافت اما متوسط قیمت طی هفته گذشته افزایش یافت.
نفت برنت بیشترین افزایش هفتگی از ماه ژانویه را به علت حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان ثبت کرد.
روز جمعه هر بشکه نفت برنت با ۱۲ سنت کاهش ۶۴.۲۸ دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۴ سنت کاهش ۵۸.۰۹ دلار معامله شد.
طی هفته گذشته، قیمت نفت برنت ۶.۷ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش از ماه ژانویه به شمار میرود و نفت خام آمریکا نیز با ۵.۹ درصد افزایش، بیشترین افزایش از ماه ژوئن را ثبت کرد.
بیشترین قیمتی که تاکنون برای سبد نفتی اوپک ثبت شده برابر با ۷۴.۰۴ دلار است که در ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ رقم خورد. با تمام این افزایشها اما هنوز قیمت سبد نفتی اوپک به بالاترین رقم خود نزدیک نشد.
این نوع نفت سال ۲۰۱۹ را با قیمت ۵۲.۱۴ دلار در هر بشکه آغاز کرد که کمترین قیمت آن از ابتدای امسال به شمار میرود.
متوسط قیمت نفت اوپک در هفته منتهی به ۲۰ سپتامبر یعنی ۲۹ شهریور ماه ۶۵.۸۲ دلار بوده است.
نفت اوپک سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۶۹.۷۸ دلار در هر بشکه فروخته شده بود. این نوع نفت تاکنون در سال جاری میلادی به طور متوسط ۶۴.۴۳ دلار در هر بشکه معامله شده است.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.